Muziejus šiandien: nedirba
Žemaičių plentas 75, Kaunas | Kaip atvykti?

Moksleivių meninio skaitymo konkursas

Tylios sienos, žodžių paliestos

Kauno IX forto muziejus ir Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti 2022 m. spalio 21 d. kviečia dalyvauti jau tradicija tapusiame kasmetiniame meninio skaitymo konkurse „Tylios sienos, žodžių paliestos“.

Ankstesniųjų trejų metų konkursai – kiekvienas atskirai ir visi kartu – atskleidė gabių, motyvuotų ir talentingų moksleivių gausą. Džiaugdamiesi geriausiomis patirtimis bei norėdami jas pratęsti, šiemet vėl konkurso dalyvių gretose laukiame visų Lietuvos istorija besidominčių ir neabejingų meniniam žodžiui 5–12 klasių mokinių.

2022-ieji – metai, kai Kaunas yra tapęs Europos kultūros sostine. Kultūra neatsiejama nuo istorijos, dar daugiau – praeities puslapiai vienaip ar kitaip lėmė kultūrą ir, ko gero, formuoja ją lig šiol. O Lietuvos istoriją XX-ajame amžiuje ženklino du okupaciniai režimai, todėl, reikšdami gilią pagarbą kiekvienam asmeniui, tapusiam totalitarinių režimų auka, kviečiame moksleivius skaityti literatūros kūrinius, atspindinčius nacių ir sovietinio okupacinių režimų istorinį kontekstą. Tikimės ir linkime, kad kūriniais bei meninio žodžio išpildymu atsiskleistų dramatiškais virsmais nužymėti laikotarpiai, kupini skaudžių patirčių ir lemtingų pokyčių.

Atsižvelgiant į Kauno IX forto muziejaus patalpų renovacijos darbus ir reaguojant į galimus situacijos pasikeitimus šalyje dėl Covid-19 viruso, ribojamas konkurso dalyvių skaičius. REGISTRACIJA STABDOMA. PASIEKTAS MAKSIMALUS DALYVIŲ SKAIČIUS.

*

Renginio data: 2022 m. spalio 21 d.

Dalyviai: 5–12 klasių moksleiviai.

Su konkurso nuostatais susipažinti galima ČIA.

*

Dar kartą palieskime tylias sienas minčių ir jausmų kupinais žodžiais!

*

Moksleivių meninio skaitymo konkurso „Tylios sienos, žodžių paliestos“ idėją palaiko knygynų tinklas „Pegasas“.